FLAT IRON STEAK SALAD


FLAT IRON STEAK SALAD


Een met gerookte paprika en oregano gemarineerd steak bovenop een frisse salade van gegrilde maïs, cherrytomaten, spinazie en CARDINI’S Original Caesar Dressing.

Boodschappenlijstje

(4 pers.)
  • CARDINI’S Original Caesar Dressing
  • 700gr Flat Iron Steak (sukade zonder zeen, of alternatief: entrecote)
  • Plantaardige olie
  • Zout en peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder (gerookt, ofwel Pimenton)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 schoongemaakte maïskolven (alternatief: 300gr Mais in blik
  • 150 gram verse spinazie of rucola of een combinatie van beide
  • 1 kleine venkelbol, gesneden
  • 1 middelgrote uit, gesneden
  • 150 gram gesneden cherrytomaten

Bereidingswijze

1. Schroei de steak in 2 eetlepels olie op hoog vuur kort dicht in een ondiepe pan.

2. Haal de steak uit de pan, breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en oregano en wrijf het mengsel in de steak. Laat de steak 15 tot 20 minuten rusten bij kamertemperatuur.

3. Wrijf een (grill)pan in met wat olie en verhit op middelmatig vuur. Plaats de steak in de pan.

4. Grill 4 tot 5 minuten per kant voor een medium gebakken resultaat. Verwijder de steak uit de pan en laat de biefstuk 5 tot 7 minuten rusten voor het snijden.

5. Wrijf de maïs in met olie en rooster het maïs 4 minuten lang in de (grill)pan, draai de kolven om alle kanten gelijkmatig te grillen. Koel en schraap de maïs van de kolf af.

6. Terwijl de steak rust, combineer de spinazie, venkel, ui, kersentomaten en maïs met CARDINI’S Original Caesar Dressing. Rangschik de salade op borden en leg daarbovenop de in reepjes gesneden steak.

Bron: Marzettikitchens.com

Deel dit recept


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!