KIPVINGERS MET HONING – MOSTERD DRESSING


Kipvingers


Goudbruin gebakken zelfgemaakte kipvingers met een dip van CARDINI’S Honey Mustard Dressing. Gebruik van een vork is niet verplicht!

Boodschappenlijstje

(4 pers.)
  • CARDINI’S Honey Mustard Dressing
  • 130 gr. (tarwe)bloem
  • 1 tl vers gehakte rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eieren
  • 3 el water
  • 200 gr. paneermeel
  • 500 gr. kipfilet
  • 4 wortels in partjes
  • 2 zoete aardappels in partjes gesneden
  • 2 aardappels in partjes gesneden
  • Olijfolie (voor het bakken)

Bereidingswijze

1. Oven tot 230°C voorverwarmen.

2. Wrijf een bakplaat en een ovenrooster in met olijfolie.

3. Strooi de bloem samen met de gehakte rozemarijn, zout en peper op een bord.

4. Klop in een diep bord de eieren met het water los en roer het paneermeel erdoor tot een dik beslag.

5. Snijd de kipfilet in stroken, haal de stukken kipfilet een voor een door de bloem en het beslag en leg ze op de bakplaat.

6. Mix de wortel- en aardappelpartjes in een diepbord en besprenkel deze met olijfolie, voeg naar smaak peper en zout toe.

7. Leg de wortel- en aardappelpartjes op het ovenrooster.

8. Plaats de bakplaat met de kipvingers onder in de over en het rooster met de wortels en aardappels in het midden van de oven.

9. Laat 20 tot 25 minuten bakken, tot de kipvingers van binnen gaar zijn en goudbruin van buiten zijn.

10. Leg de kipvingers, wortel- en aardappelpartjes op een grote schaal en serveer met CARDINI’S Honey Mustard Dressing.

Bron: Marzettikitchens.com

Deel dit recept


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!